Богуслаєв наказав зіпсувати гелікоптер, щоб не дістався бійцям ГУР

Експрезиденту компанії “Мотор Січ” Вячеславу Богуслаєву повідомили про нову підозру.

У квітні 2022 року він блокував постачання бойового гелікоптера Головному управлінню воєнної розвідки, інформує Служба безпеки України в Telegram 28 березня.

За даними слідства, Богуслаєв отримав замовлення від представників ГУР щодо платної передачі відомству гелікоптера МІ-2. На судні розвідники планували виконання бойових завдань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мотор Січ” продавала двигуни підсанкційним компаніям з Ірану

“Втім, очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення. Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього”, йдеться в повідомленні.

Як зазначається, працівники заводу виконали розпорядження керівника. Зняли лопаті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу носійного гвинта.

Тож колишньому президенту “Мотор Січі” додатково повідомили про підозру в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період за попередньою змовою групою осіб.

Досудове розслідування триває.

В’ячеслава Богуслаєва Служба безпеки України затримала торік у жовтні. Його підозрюють у колабораціонізмі й пособництві РФ.

За даними слідства, екснардеп причетний до схеми передачі росіянам авіадвигунів для штурмової авіації. Завдяки цьому окупанти могли ремонтувати і будувати гелікоптери, які використовують у війні проти України.

Суд арештував Богуслаєва. Колишній нардеп-“регіонал” має громадянство РФ, з’ясували журналісти.

Read Previous

Зачистка Силами оборони окупованого Півдня дала перші результати – Гуменюк

Read Next

Ставка на авіацію: РФ похапцем прибирає ракетоносії з Чорного моря

Most Popular