Ставка на авіацію: РФ похапцем прибирає ракетоносії з Чорного моря

Російська Федерація може завдати по Україні точкових ракетних ударів.

Зараз на півдні противник здебільшого використовує для атак авіацію, заявила в ефірі національного телемарафону керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

“Погода на півдні погіршується. Ворог вимушений зменшувати корабельне угруповування у Чорному морі. В акваторії на бойовому чергуванні перебуває сім кораблів РФ, серед яких один підводний ракетоносій із чотирма “Калібрами”. Це говорить про те, що ракетний удар ймовірний, але не буде якоїсь надзвичайної масованої атаки. Можуть бути застосовані точкові удари”, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ міняє тактику: яких обстрілів чекати замість масованих атак

Останніми днями окупанти на півдні змінили тактику ракетного терору і більше використовують авіацію для завдання ударів.

“Більші ставки наразі на авіацію, ніж на морські ракетоносії. За аналізом попередніх двох діб, ми бачимо, що ворог активізував на нашому напрямку, зокрема у Херсонській області, в районі Берислава, використання авіації і керованих авіаційних бомб”, додала Гуменюк.

Водночас є позитивні результати роботи протиповітряної оборони, захисники неба можуть збивати авіаційні ракети РФ.

“Калібр” ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. “Калібр” летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Щоб захистити інфраструктуру від російських обстрілів, Україна потребує сучасніших засобів протиповітряної оборони. Після останнього масованого ракетного удару у Росії залишилося менше 50 гіперзвукових ракет “Кинджал”.

“Кинджал” це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ракети “Кинджал” запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю (в 10 разів вище швидкості звуку) і маневрують у польоті. Загальна конструкція ракети приблизно така ж, як у комплексу “Іскандер”, однак з модифікованою секцією наведення. Вона здатна вражати і нерухомі, і мобільні цілі. Бойова частина еквівалентна 4 тис. кг тротилу.

Після запуску ракета піднімається на висоту близько 20 км, а потім падає на ціль, як звичайна балістична ракета. Через це її важко збити системам ППО. Основним носієм ракет комплексу “Кинджал” є модифікований літак МіГ-31К. Один борт здатен нести одну ракету.

По всій території України протягом останніх днів дедалі частіше оголошують повітряну тривогу. Така ситуація пов’язана з активністю винищувача Міг-31К. Цей винищувач є потенційним носієм гіперзвукових ракет Х-47М/2 “Кинджал”. Противник може вдарити ними по будь-якому українському місту, не залітаючи в наш повітряний простір.

Read Previous

Росія з новою силою накрила Донеччину ракетами: є загиблі й десятки поранених

Read Next

⚡️Путина публично ОСКОРБИЛИ! Всплыл ТАЙНЫЙ разговор / ШЕЙТЕЛЬМАН @sheitelman

Most Popular