Андрющенко розповів про рухи окупантів у Маріуполі

Останні тижнів окупанти підтягнули до окупованого Маріуполя резерви.

Але здебільшого вони перебувають на місці, сказав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає “24 канал”.

Загарбники частково відвели свої війська з Маріупольського до Новоазовського району.

“Таке враження, ніби росіяни чогось чекають, тому не знають, куди зараз посунути свої резерви. Можливо це пов’язано зі зміною керівництва серед окупантів або з очікуванням нашого контрнаступу, розповів Андрющенко.

На кордоні Запорізької та Донецької областей у районі Розівки росіяни будують лінію оборони. Радник вважає, що у лавах окупантів хаос від очікування невідомого.

У першу чергу загарбники намагаються убезпечити власні системи ППО. Після “бавовни” вони переміщують їх, щоб сховати. Росіяни розуміють, що без ППО над Маріуполем з’являться українські літаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранкова “бавовна” в Маріуполі: відомо, кого “підсмажили” партизани

Ворожу техніку перекидають до Маріуполя з Новоазовська, але останнім часом таких рухів не бачили. Раніше росіяни переміщували гусеничну техніку для мотопіхоти та модернізовані танки Т-72 і Т-80. Тепер техніки менше, аніж було у грудні. ЗСУ вже знають, де вона розташована.

“Поки немає великого руху. Станом на сьогодні здебільшого це рух паливозаправників, вантажівок з боєкомплектом”, вказав Андрющенко.

У порту Маріуполя зафіксували проходження плавучої казарми. Раніше окупанти використовували її у Каспійському морі.

“Росіяни дійсно готують порт як військову базу. Їм це потрібно, адже порт вже готовий приймати судна з навантаженням до 20 тисяч тонн”, зазначив радник.

До найближчого порту в російському Єйську близько 30 км, це менше ніж один день ходу. У такому разі ворог зможе швидше переміщувати свою техніку.

Російські окупанти вбили понад 22 тис. маріупольців. Це вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Також від початку повномасштабного вторгнення у Маріуполі кількість населення зменшилася в п’ять разів. У місті перебувають 100-120 тис. маріупольців без базових побутових умов.

Read Previous

Біля окупованого Мелітополя вибухнуло – ЗМІ

Read Next

Батько зґвалтованої школярки прокоментував скандальне рішення суду

Most Popular