Справа про зґвалтування на Закарпатті: прокуратура оскаржила вирок

У вівторок, 28 березня, Закарпатська обласна прокуратура оскаржила вирок суду стосовно зґвалтування неповнолітньої.

Прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок Воловецького районного суду Закарпатської області та ухвалити новий вирок судом апеляційної інстанції, повідомили в Офісі генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зґвалтування школярки на Закарпатті: справа отримала новий поворот

16 березня 2023 згаданий суд ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої.

Наразі вирок, згідно з вимогами кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили.

Райсуд звільнив від покарання трьох підлітків, які скоїли насильство над 14-річною. Про намір оскаржити це рішення повідомила пресслужба Офіса генпрокурора 27 березня.

Тим часом суддя Воловецького районного суду Оксана Софілканич пішла на лікарняний, повідомив журналіст Віталій Глагола. Саме вона оголосила вирок трьом ґвалтівникам малолітньої, який обурив громадськість.

Після розголосу омбудсмен Дмитро Лубінець взяв під особистий контроль резонансну справу. За його словами, права дівчини під час судового процесу “грубо порушили”.

Зґвалтування сталося в селі Верхні Ворота на Закарпатті 24 серпня 2021 року. Хлопці заманили свою подругу в підвал, після чого один із них вдарив дівчину і затиснув, аби вона не пручалася. Дівчину ґвалтували по черзі, а весь процес знімали на відео. Його хлопці завантажили в інтернет і показували в школі.

Read Previous

💥 ОЦЕ ЗАЛП! Ексклюзивні кадри з Бахмуту #shorts

Read Next

ПЦУ ухвалила рішення щодо Почаївської лаври

Most Popular