У Польщі повідомили про нових затриманих шпигунів

У Польщі Агентство внутрішньої безпеки затримало трьох російських шпигунів.

Вони діяли в рамках нещодавно розкритої російської шпигунської мережі, повідомив заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин агентству PAP.

Всього у Польщі затримали 12 осіб.

“ABW встановило подальших осіб, які діяли в рамках шпигунської мережі, ліквідованої раніше. Ми маємо справу із затриманими, яким були висунуті звинувачення у шпигунській діяльності та функціонуванні в організованій злочинній групі, а також з особами, які наразі перебувають під вартою, згідно з відповідними судовими рішеннями”, розповів Жарин.

Шпигунською групою керували російські спецслужби. За їх дорученням вони виконували розвідувальні завдання та займались пропагандою.

“Це ціла мережа людей, які мали завдання збирати інформацію про маршрути і транспортні засоби, що надаються Україні, але ці люди також поширювали специфічний контент, замовлений російською стороною в рамках активної пропагандистської діяльності проти Польщі” зазначив він.

У Польщі затримали дев’ятьох осіб. За даними слідства, співпрацювали з ФСБ і планували паралізувати постачання зброї в Україну.

Підозрювані вели розвідувальну діяльність у Польщі та готували диверсії, сказав міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

Read Previous

Блінкен застеріг від ідеї поставити війну “на паузу”

Read Next

🔥🔥БУРЛАКОВ LIVE: Ядерна Білорусь / Вірменія арештує Путіна / Протести у Франції та Ізраїлі

Most Popular