У Держдепі висловились про перспективи переговорів

Переговори завжди мають своє місце, але й мусять мати свій час.

У Державному департаменті поки не бачать ознак того, що президент Росії Володимир Путін готовий до серйозних переговорів. Про це сказала офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан, передає “Радіо Свобода”.

“Хотілося б, аби Путін сидів за столом переговорів і підтвердив, що хоче розмовляти мовою дипломатії. Але те, що ми бачимо, це продовження його агресії проти України. І він не готовий”, пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба відповів, чи можна завершити війну в Україні дипломатичним шляхом

Влада США зараз зосереджена на тому, щоб надати Україні всі можливості для переваги на полі бою, щоб українські військові могли захистити країну від російських загарбників.

“Щоби потім, коли настане час сидіти за дипломатичним столом, в України була найсильніша позиція”, підсумувала дипломатка.

Володимир Путін досі впевнений, що зможе здобути перемогу над Україною і не бажає йти на будь-які компроміси. За словами аналітиків ISW, ні Україна, ні Захід досі не переконали Путіна в тому, що він повинен розглянути можливість компромісу.

Водночас змусити Путіна розпочати переговори на умовах Києва може низка успішних контрнаступів Збройних сил Україні, припустили аналітики.

Read Previous

Коли пройде суд над Трампом: назвали дату

Read Next

Хорватія підтримує надання Україні статусу кандидата в ЄС

Most Popular