Три країни виступили проти головування Росії у Радбезі ООН

Естонія, Литва і Латвія виступили проти російського головування в Раді безпеки ООН у квітні.

Спільну заяву зачитав на засіданні Ради Безпеки ООН у п’ятницю постпред Естонії при ООН Рейн Таммсаар, передає “Укрінформ”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі відреагували на головування Росії в Радбезі ООН

Він наголосив, що Росією керує переслідуваний Міжнародним кримінальним судом воєнний злочинець. Тож ця держава не може головувати в органі, що відповідає за мир і безпеку у світі.

“Хіба це не красномовно, що завтра, у річницю різанини у Бучі, Росія займе пост голови Ради Безпеки? Це ганебно, принизливо і небезпечно для довіри до цього органу та його ефективного функціонування. Відповідальні члени цього органу повинні протистояти спробам Росії перетворити головне місце проведення міжнародної дипломатії в посміховисько і платформу дезінформації”, зазначив Таммсаар.

Росія не повинна отримати можливість головувати в Раді безпеки ООН з квітня. Головування 1 квітня буде “поганим жартом”, вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Головування РФ в Радбезі ООН прокоментував радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. За його словами, ООН не займається врегулюванням конфліктів, а лише заробляє гроші на них від таких тоталітарних країн, як Росія.

Read Previous

🔴ЕРДОГАН у непростій ситуації / Промова ЛУКАШЕНКА / Путін залякує – КЛІМКІН

Read Next

Росіяни вбили 5-місячну дитину і її бабусю в Авдіївці

Most Popular