Колишній керівник СБУ організовує катування на Херсонщині

Судитимуть колишнього керівника СБУ Олександра Якименка.

Він причетний до масових репресій проти цивільних у захопленій частині Херсонської області, передає Служба безпеки України.

“З 2014 року експосадовець переховувався у РФ, а на початку повномасштабного вторгнення допомагав окупантам у війні проти України. Його призначили керівником створеної агресором “государственной службы безопасности в Херсонской области”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ встановила понад 90 організаторів псевдореферендуму на Луганщині

Якименко організовує масові переслідування, викрадення і катування місцевих жителів. Цивільних катують електричним струмом, їм не дають воду та їжу, а також імітують розстріл. З людей таким чином “вибивають” зізнання у сприянні Силам оборони. А потім за гроші пропонують “амністію”.

Він особисто залучив ще вісьмох зрадників, які безпосередню катують мирних жителів.

Всіх обвинувачених оголосили у розшук. Тривають комплексні заходи для їх притягнення до відповідальності.

Служба безпеки України затримала ворожих інформаторів, які коригували ракетні обстріли позицій ЗСУ на Донецькому та Бахмутському напрямках. Зловмисники збирали дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Отримані відомості переправляли російським окупантам через анонімні месенджери.

Служба безпеки України затримала чоловіка, який через російського блогера “зливав” ворогу дані про оборону Миколаєва. Зрадником виявився житель селища Врадіївка Миколаївської області. За даними СБУ, українець збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Read Previous

Головні новини дня: приїзд західних лідерів, гроші МВФ

Read Next

⚡️Кремль готує нову МОБІЛІЗАЦІЮ / Путін змінив ВАЖЛИВИЙ документ / Підтримка війни ПАДАЄ? – СТУПАК

Most Popular