Зеленський пояснив, коли можливі переговори про закінчення війни

Початок дипломатичних переговорів і фіксація закінчення війни може бути лише після того, як Росія без бою виведе війська з України.

Однак невідомо, хто тоді представлятиме Росію. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час пресконференції за результатами Бучанського саміту, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців запитали, коли можна починати переговори з РФ: результати опитування

“Так, авжеж, буде фіксація закінчення війни. Але тільки за цим великим столом, там, де будуть сидіти порядні держави і представник Російської Федерації. Мені дуже складно, хто на той час буде представником Росії, який без бою спочатку виведе всі війська з нашої території, тоді починається дипломатичний формат”, – сказав Зеленський.

Водночас він наголосив: якщо Україна “силою буде вибивати їх (росіян Gazeta.ua) всіх до кінця, то з такими людьми немає про що говорити в цілому”, оскільки будуть втрати людей.

“Буде велика кількість жертв. Про що з цими людьми в цілому говорити? Вони повинні бути ізольовані, такими, кому не тиснуть руки. Ось і все”, – підкреслив глава держави.

Зеленський також нагадав, що раніше запропонував Формулу миру, де, за його словами, є “абсолютно конкретна послідовність дій, яка однозначно призведе до закінчення війни, бо ми хочемо миру”.

Read Previous

⚡️Кремль шокирован армией дронов ВСУ! ОНИ БЛИЗКО @NEXTALive

Read Next

Колишнього президента будуть судити за воєнні злочини

Most Popular