Конституційний суд перевірить угоду з Росією щодо Чорноморського флоту

49 депутатів звернулись до Конституційного суду з проханням перевірити угоду з Росією щодо перебування Чорноморського флоту в Україні.

Її перевірять на конституційність, передає пресслужба КСУ

“Суб’єкт права на конституційне подання вважає, що оскаржувана Угода не відповідає частині сьомій статті 17 Основного Закону України, а також стверджує, що вказана Угода суперечить принципам забезпечення національної безпеки. Крім того, народні депутати України зазначають про відсутність нормативно-правової бази для вчинення міжнародної угоди такого змісту. А отже, на думку суб’єкта права на конституційне подання, є підстави для визнання Угоди неконституційною”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи у Севастополі: окупанти заявили про відбиття атаки на Чорноморський флот

Цю угоду підписали 21 квітня 2010 року у Харкові президент-втікач Віктор Янукович і колишній президент РФ Дмитро Медведєв. Вона продовжила термін перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на п’ять років, якщо будь-яка сторона не висловить своєї думки.

У тимчасово окупованому Севастополі вночі та вранці 22 березня чули гучні вибухи. Місцеві жителі писали, що “затряслися вікна” та зникла електрика в районі Південної бухти.

20 березня ввечері в окупованому Джанкої, що в Криму, прогриміла серія вибухів. Було чути звуки “мопедів”, характерні для іранських дронів-камікадзе та стрілянину. Вибухи лунали поблизу військового містечка.

Read Previous

На фронті загинув український актор

Read Next

🔥Путин не успел? У россиян остался где-то месяц – СВИТАН

Most Popular