У Кремлі пояснили, від чого залежать обсяг транзиту газу через Україну після 2024 року

Переговори щодо транзиту російського газу через Україну після 2024 року залежатимуть, серед іншого, від обсягів європейського попиту.

Зокрема питання постачання газу залежатиме від Німеччини, яка є найбільшим споживачем російського газу в Європі. Про це заявив прессекретар президента Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєксков, повідомляють російські ЗМІ.

“Переговори про транзит, про продовження транзиту на перспективу після 2024 року багато в чому пов’язані з процесами декарбонізації в Європі та з процесами європейського попиту. Споживачі в Німеччині є найбільшими споживачами газу в Європі й тому саме від їх попиту багато в чому залежатиме обсяг”, – пояснив речник президента РФ.

Зазначається, що журналісти також попросили Пєскова прокоментувати вчорашню заяву “Газпрому” про те, що у разі прояву інтересу Європи до збільшення обсягів закупівель російського газу обсяги прокачування “блакитного пального” через Україну можуть бути також збільшені. Зокрема У Пєскова хотіли дізнатися и говорив про це президент РФ Володимир Путін із канцлером ФРН Ангелою Меркель і якою була реакція німецької сторони.

Речник Володимира Путіна зауважив, що питання  тема “Північного потоку 2” і транзиту через Україну під час розмови з Меркель справді обговорювалася. Він  також  підкреслив, що “Газпром” уже заявляв про свою готовність транзитувати газ через Україну після 2024 року за умови економічної доцільності й технічної готовності української ГТС.

“Переговори про це можуть бути тільки чисто комерційними, це переговори, які стосуються економічної субстанції, економічної доцільності. Але ви напевно звернули увагу на те, що Міллер також схвалив участь представників Німеччини в цих переговорах”, – заявив Пєсков, відзначивши важливість німецьких споживачів у системі експорту російського газу.

Read Previous

Зеленський змінив голову Служби зовнішньої розвідки

Read Next

Страсбурзький суд відмовив РФ у вимогах до України, зокрема щодо води в Крим

Most Popular