У Києві правоохоронці затримали двох чоловіків за розбійний напад на місцевого жителя

Протягом декількох годин патрульні поліцейські виявили нападників, а слідчі почали досудове розслідування. За скоєне фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації нацполіціі Києва.

Вчора ввечері в Солом’янське управління поліції надійшло повідомлення про те, що в квартирі на Червонозоряному проспекті троє чоловіків пограбували місцевого жителя. За вказаною адресою негайно виїхали наряди патрульних поліцейських, слідчо-оперативна група районного управління поліції і лікарі.

Як розповів начальник Солом’янського управління поліції Василь Зварич, троє зловмисників домовилися з потерпілим про зустріч в його квартирі:

“Ми з’ясували, що під час особистої зустрічі чоловіки зв’язали заявника і погрожуючи пістолетом відібрали у нього 3000 доларів США, 3000 євро і близько 5000 гривень. За описом, який надав нам потерпілий, ми почали пошуки зловмисників “.

У Києві була введена спеціальна поліцейська операція, в ході якої патрульні поліцейські зупинили нападників на вулиці Малишка. Їх затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ними виявилися жителі столиці та Київської області, 1992 і 1994 народження, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися.

Слідчими Солом’янського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

“Зараз зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення третього зловмисника для притягнення його до кримінальної відповідальності. Санкція статті передбачає позбавлення волі до дванадцяти років з конфіскацією майна”, – додав Василь Зварич.

Read Previous

Білодід завоювала першу олімпійську медаль для України

Read Next

Нідерланди депортують пару, яка дала свідчення в справі МН17

Most Popular