У Зеленського прокоментували інформацію про близьку відставку Шевченка з НБУ

У ЗМІ поширили інформацію, що очільника Національного банку України Кирила Шевченка можуть звільнити зі своєї посади. Втім в Офісі Президента це спростували.

Мовляв, інформація про підготовку відставки керівника НБУ не відповідає дійсності. Про це повідомив радник Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко

За інформацією ЗМІ, Шевченко може піти у відставку через декілька причин. Насамперед нібито мовиться про провал переговорів з Міжнародним валютним фондом.

Я б сказав, що ця інформація не відповідає дійсності з багатьох причин,
– наголосив Устенко.

І пояснив, що переговори з МВФ проводить не тільки НБУ. До цього залучено багато інституцій:

  • Міністерство фінансів;
  • Міністерство юстиції;
  • Міністерство енергетики;
  • весь Кабінет Міністрів.

Відтак за цю проблему точно відповідає не одна людина. До того ж радник Зеленського зауважив, що в ОП сподіваються на прогрес з МВФ і очікують підписання попередньої угоди найближчими тижнями.

Він також вважає необґрунтованою критикою Нацбанку щодо згортання програми довгострокового рефінансування. Адже кошти на президентську програму “5-7-9”, що перекривають відсоткову ставку, йдуть з держбюджету, а не від НБУ.

Устенко відреагував на останні рішення Національного банку щодо збільшення облікової ставки. За його словами, це є абсолютно нормальними діями будь-якого регулятора.

Read Previous

Олігарх Ахметов купує меткомбінат

Read Next

Справи Майдану: ватажок “тітушок” уникнув покарання за трьома статтями

Most Popular