Опір поліцейському на Хмельниччині: депутат розповів свою версію інциденту

Я діяв в умовах крайньої необхідності та рятував життя чоловіку, якого душили в поліцейському автомобілі.

Так прокоментував інцидент, що стався у Старокостянтинові між ним та працівником поліції, який був знятий на відео та викладений у соціальні мережі, депутат Старокостянтинівської міської ради Андрій Поліщук.

За його словами, автомобіль ВМW, який привернув увагу поліцейських, справді зупинився в забороненому місці.

“Ми утрьох зустрілися на тому місці, троє туди приїхали. Водій ВМW став з порушенням правил дорожнього руху і вийшов за цигарками чи за чим, я не знаю. У той час пасажир ВМW, який сидів позаду, пересів наперед, і ми чекали в машині на водія. Тоді приїхала патрульна поліція і до цього пасажира, що сидів на місці водія, каже: «Пред’явіть посвідчення». Посвідчення він їм не пред’явив, тому що він їм пояснив, що він не водій, що він пасажир, а водій зараз прийде. Ну, і в них почалася словесна перепалка. Цей мій знайомий, він колись був працівником МВС, він вийшов з машини, а тоді сів у машину поліцейську. Потім я почув крики про допомогу. Той чоловік кричав, що йому потрібна допомога, що він не може дихати, кричав: “Мене душать”. Тоді я вискочив з машини і почав звільняти цього чоловіка. Його на задньому сидінні поліціянт душив коліном в горло. Я просто діяв в умовах крайньої необхідності, щоб врятувати життя цього чоловіка”, – розповів Суспільному Андрій Поліщук..

За словами депутата, відео змонтоване. Андрій Поліщук також додає, що алкоголю в той день він не вживав.

“Я його рятував, тому що він уже кричати не міг, просто захрипле горло було. А відео, розумієте, змонтували так, буцімто я бандит і не знаю, кручу поліціянтів. Звісно, я тверезий був. Як я був би в стані алкогольного сп’яніння? Я щойно приїхав з Хмельницького за кермом на своєму власному автомобілі, як я міг їхати з Хмельницького за кермом п’яним?”, – каже депутат.

У Хмельницькій обласній організації партії ВО «Батьківщина», від якої Андрій Поліщук балотувався і яку представляє у Старокостянтиніській міській раді, відео не коментують. Зробити це обіцяють після вивчення ситуації, сказала Суспільному речниця обласного партійного осередку Руслана Подольська.

Не прокоментував інцидент, що трапився із депутатом Старокостянтинівської міської ради, і міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук, який наразі перебуває у відпустці. Суспільному він сказав, що не може коментувати подію, яку не бачив, і про яку знає лише з соціальних мереж та ЗМІ. “Я зараз навіть не в місті, тому нічого не можу з цього приводу казати”, – прокоментував Микола Мельничук.

Read Previous

Справи Майдану: ватажок “тітушок” уникнув покарання за трьома статтями

Read Next

Мешканці ОРДЛО голосуватимуть на виборах у Держдуму: у КВУ пояснили, що робити Україні

Most Popular