Законопроєкт про перехідний період Криму і ОРДЛО планують направити для розгляду до Верховної Ради восени

Законопроект “Про державну політику перехідного періоду” в включеному Криму і на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей планується до розгляду Верховною Радою восени 2021 року. Таку заяву зробив віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков під час відкритого обговорення законопроекту в рамках платформи “Діалог про світ і безпечну реінтеграцію”.

“На сьогодні ми майже на фіналізації з точки зору розгляду цього законопроекту в уряді і після затвердження урядом він буде направлений, відповідно, до Верховної Ради України для розгляду. Я сподіваюся, що восени, в наступний сесійний період буде час для розгляду в парламенті цього законопроекту”, – заявив Олексій Резніков

За його словами, “це фундаментальний закон, метою якого стане безпечна реінтеграція тимчасово окупованих територій і встановлення довіри між людьми по обидва боки лінії зіткнення».

Він також зазначив, що “над проєктом першого тракту законопроекту працювали представники громадянського суспільства, державних інститутів та іноземних місій, було оброблено близько 180 письмових рекомендацій і пропозицій, з 98 сторінок початкового варіанту зараз залишилося 30”.

Read Previous

Мешканці ОРДЛО голосуватимуть на виборах у Держдуму: у КВУ пояснили, що робити Україні

Read Next

П’ятий лень Олімпійських Ігор в Токіо

Most Popular