Німеччина відповіла на ініціативу України з проведення консультацій щодо “Північного потоку-2”

Німеччина відповіла на ініціативу України провести консультації з будівництва російського газопроводу “Північний потік-2”. Сторона готова до проведення таких заходів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква провів переговори з уповноваженим з питань Східної Європи МЗС Німеччини Маттіасом Люттенбергом.

Ігор Жовква розповів Люттенбергу про позицію України щодо реалізації проекту “Північний потік-2”, і зазначив пов’язані з ним гострі загрози для безпеки як нашої держави, так і для всієї Європи.

“Зі свого боку уповноважений МЗС ФРН повідомив про готовність німецької сторони до проведення консультацій щодо “Північному потоку-2″, які ініціювала наша держава”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Європейська комісія почала розгляд запиту України про термінові консультації щодо загрози російського газопроводу “Північний потік-2”.

Радник Держдепартаменту США Дерек Шолль відвідав Варшаву, де з польськими чиновниками і бізнесом обговорив побоювання відносного газопроводу “Північний потік-2”.

У разі зупинки транзиту російського газу по українській газотранспорту ної системі після запуску газопроводу “Північний потік-2” Україна буде втрачати 1,5 млрд доларів на рік – це мінус 1% ВВП.

Депутати Європарламенту оприлюднили відкриту заяву, в якій назвали угоду між США і Німеччиною щодо газопроводу “Північний потік-2” спробою країн змінити ситуацію з “дуже поганий на погану”.

Read Previous

Російські куратори змінили військову тактику на Донбасі

Read Next

За зґвалтування 15-річної дівчини жителю Миколаївщини загрожує до 12 років ув’язнення

Most Popular