Президент Бразилії відреагував на запрошення відвідати Україну

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відповів на пропозицію відвідати Україну. Замість себе він вирішив відправити до Києва свого помічника.

Спеціальний помічник президента Бразилії з міжнародних питань Селсу Аморім має вирушити в Україну за дорученням бразильського лідера, повідомив голова генерального секретаріату адміністрації президента країни у ранзі міністра Марсі Маседу, передає Folha De S. Paulo.

“Президент прийняв рішення і доручив мені повідомити, що спеціальний помічник з міжнародних питань, ексглава МЗС, який уже був у Росії, відвідає Україну”, ідеться у повідомленні.

Таку заяву Маседу зробив після зустрічі з представниками Асоціації українців Португалії, куди Бразильський лідер прибув із візитом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії зробив нову заяву щодо вторгнення РФ в Україну

Дата поїздки Аморіма в Україну ще не визначена.

Наприкінці березня Аморім здійснив конфіденційний візит до Москви, під час якого спілкувався з російським диктатором Володимиром Путіним.

Міністерство закордонних справ запросило президента Бразилії приїхати в Україну, щоб зрозуміти справжні причини і сутність російської агресії.

Президент да Сілва заявив, що Україна повинна відмовитися від Криму. Мовляв, якщо “віддати Росії Крим”, це гарантуватиме настання миру.

В українському МЗС відповіли на заяви бразильського президента. За словами речника зовнішньополітичного відомства Олега Ніколенка, немає “жодної юридичної, політичної чи моральної причини”, чому Україна має поступатися хоча б сантиметром своєї землі.

Раніше президент Бразилії заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити “підігрівати” війну в Україні і створити групу країн у врегулюванні війни.

Президент Бразилії також дорікнув США та Євросоюзу, що не витрачали “багато часу” на мирні переговори на початку війни.

17 квітня міністр закордонних справ країни-агресорки Росії Сергій Лавров прибув до Бразилії. Міністр МЗС Маура Вієйра зустрів його з почесною вартою.

Перед цим Лула літав на переговори до Пекіна та в Об’єднані Арабські Емірати. Візит Лули до КНР лише підтвердив зміцнення зв’язків між країнами. При цьому Бразилія продовжує балансувати, оскільки також прагне тісніших зв’язків із Вашингтоном.

Read Previous

Британська розвідка пояснила, чому в РФ скасовують марші “Безсмертного полку”

Read Next

⚡️У НАТО здивували заявою! Хід війни ЗМІНИТЬСЯ? / КАТКОВ

Most Popular