Суд відправив під домашній арешт і відсторонив від посад керівників АРМА

Віталія Сигидина і Володимира Павленка підозрюють у викраденні 400 тис. доларів “воровського общака”.

Суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк відправив під домашній арешт керівників Агентства з розшуку і менеджменту активів, здобутих злочинним шляхом (АРМА), підозрюваних у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах групою осіб. Відповідне рішення суддя ухвалив за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) у четвер, 29 липня.

Як повідомила журналістка Любов Величко, суд відправив під домашній арешт тимчасового виконувача обов’язків голови АРМА Віталія Сигидина та заступника голови АРМА Володимира Павленка. Вони повинні здати правоохоронцям свої документи для виїзду за кордон. Також суд відсторонив Сигидина і Павленка з посад до 24 вересня.

“Сигидин і Павленко просили не забирати в них можливість працювати, бо “утвориться вакуум влади, і це буде мати катастрофічні наслідки для країни”, – написала журналістка.

Сигидина і Павленка підозрюють у викраденні 400 тис. доларів так званого «воровського общака». Окрім керівників АРМА, у справі також фігурують двоє адвокатів. Ідеться про «воровський общак», який незаконно вивели з-під арешту АРМА у грудні 2020 року на підставі підробленого рішення суду: гроші перерахували чоловікові, якому вони офіційно не належали. У АРМА причетність до крадіжки заперечили.

Read Previous

На кордоні з Польщею у авто знайшли 13 кілограмів прихованого бурштину

Read Next

Зеленський підписав закон щодо посилення відповідальності за домашнє насильство

Most Popular