В Криму значно зросла кількість незаконних затримань окупантами – Україна в ОБСЄ

Від початку 2021 року в окупованому Росією Криму значно зросла кількість незаконних затримань, які проводить влада окупантів.

Так, протягом першої половини 2021 року російські силовики затримали 156 громадян, що тричі більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це під час засідання Постійної ради ОБСЄ заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк повідомляє Укрінформ.

“За даними, зібраними неурядовою організацією “Кримськотатарський ресурсний центр”, у першій половині 2021 року кількість незаконних обшуків, проведених російськими окупантами у будинках жителів Криму, досягла 33 проти 23 у першій половині 2020 року. Кількість незаконних затримань зросла ще більше – з 48 до 156, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року”, – резюмував дипломат.

Він зауважив, що висунуті проти цих людей обвинувачення зазвичай ґрунтуються на твердженнях про приналежність затриманих до заборонених у Росії організацій, заперечення примусового призову на військову службу, так званого “тероризму” або навіть “державної зради”.

“Ми рішуче засуджуємо політику Росії примусити замовчати голоси незгідних у тимчасово окупованих районах України. Нагадуємо російській стороні, що місцеве цивільне населення захищене нормами міжнародного гуманітарного права. Настав час, щоб Росія нарешті їх вивчила”, – заявив Цимбалюк.

Read Previous

“Нова пошта” протестувала доставку посилки безпілотним літальним апаратом

Read Next

Засідання РНБО пройде в Донецькій області. Розглянуть вісім питань – Данилов

Most Popular