“Кримська платформа” не створюється для того, щоб дати воду до Криму, – Кориневич

Умови подання прісної води з материкової частини України в Крим чітко прописані в законодавстві, яке необхідно дотримуватися всім. На цьому акцентував постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

“Кримська платформа” не створюється для того, щоб дати воду до Криму, і це питання Україна для себе чітко зафіксувала “, – відповів він” експертам “, які намагаються маніпулювати темами водопостачання Криму і створенням” Кримської платформи “.

Кориневич підкреслив, що вода в Крим буде подана виключно після повернення тимчасово окупованого півострова в конституційне поле України. Це закріплено вже низкою законодавчих актів.

“Відповім як юрист. У нас є Стратегія деокупацію і реінтеграції АР Крим та міста Севастополя, яка прийнята указом президента. Ми з вами зобов’язані цей указ виконувати. Там чітко записано: Україна відновить постачання води до Криму тільки після відновлення конституційного ладу України на тимчасово окупованій території. Все. Це закріплено в законодавстві і будь-які інші оцінки, будь-які коментарі є нічим, тому що є закріплена норма “, – сказав він.

Також незабаром набуде чинності пакет прийнятих законопроектів про ліквідацію вільної економічної зони (ВЕЗ) “Крим”, яка існує з 2014 року.

“І в цьому пакеті законопроектів, які ліквідують СЕЗ” Крим “, чітко прописана формула, що вода в Крим піде тільки після деокупацію”, – додав представник президента.

Read Previous

Україна допоможе Туреччині у боротьбі з пожежами

Read Next

Палата представників США схвалила збільшення фінансової допомоги Україні

Most Popular