Нові карантинні правила перетину кордону починають діяти з 5 серпня

Постанова КМУ щодо нових правил перетину кордону (зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. № 1236, які бул ухвалені 28 липня – ред.) вступає в силу 05 серпня 2021 року.

Буде змінено певний алгоритм перетину державного кордону. Іноземні громадяни для перетину кордону України повинні мати ПЛР-тест, страховку на той випадок, якщо вони захворіють на території України. Після перетину кордону вони мають активувати застосунок “Вдома”, після цього протягом 71 годин здати або ПЛР-тест на визначення COVID-19, або тест на визначення антигену до COVID-19. Якщо він його здає, й нього не відбувається подальша активація додатку “Вдома”, тобто він не потребує самоізоляції. Якщо він не здав такий тест, додаток буде активовано і йому доведеться 10 діб провести в самоізоляції.

Стосовно перетину кордону громадянами України, вони можуть на кордоні пред’явити міжнародне сідоцтво про вакцинацію або документ про отримання 1 дози вакцини проти COVID-19.

У випадку, якщо таких документів у громадянина немає, то необхідно встановити застосунок “Вдома” і протягом 72 годин здати ПЛР тест.

Також поновлюється тестування швидкими тестами на антиген на КПВВ в Донецькій та Луганскій областях.

Кабінет Міністрів опублікував зміни до постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236, якими встановив нові правила перетину кордону. Відповідний документ оприлюднений на Урядовому порталі.

Read Previous

Зеленський призначив послів Австрії, Туреччини, Танзанії та Індонезії

Read Next

Розроблено новий метод чоловічої контрацепції

Most Popular