ДБР викрило багатомільйонну схему ухилення забудовника від сплати податків

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому ревізору — інспектору органів доходів та зборів Київської області, який допустив багатомільйонну схему ухилення від сплати податків.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У ДБР зазначили, що інспектор під час перевірки сплати податків громадянином України, який займався будівництвом та збутом нерухомості, «не побачив» порушень та не відобразив в акті податкової перевірки отримані громадянином доходи від будівництва та продажу нерухомості на суму понад 292 млн гривень.

“За законом громадянин мав би зареєструвати відповідну підриємницьку діяльність та сплачувати податки як фізична особа–підприємець у розмірі 18 %, натомість робив це як фізична особа і платив лише 5 %. Інспектор «не побачив» порушення та не відобразив в акті податкової перевірки отримані громадянином доходи від будівництва та продажу нерухомості на суму понад 292 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

У ДБР вважають, що вказані дії інспектора призвели до ненарахування у держбюджет податку з доходів та податку на додану вартість в сумі понад 42 млн гривень.

Колишній посадовець органів доходів і зборів підозрюється у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

Read Previous

Суд заарештував чиновника, підозрюваного у масштабних махінаціях із зерном

Read Next

Успіх мирного врегулювання конфлікту на Донбасі багато в чому залежить від фігури модератора ОБСЄ на переговорах ТКГ – Резніков

Most Popular