Московський гамбіт: окупанти забудовують сільгоспземлі Криму

Московські окупанти не втомлюються забудовувати окупований півострів все новими і новими висотками і котеджними містечками. Кримчани і самі окупанти звернули увагу, що в витрата пішли сільськогосподарські землі.

Про це пише видання ForPost.

Яскравим прикладом тому стала забудова Виноградик “Золотої балки”. Зараз на місці виноградників зводиться котеджне містечко.

Севастопольський журналіст і так званий “депутат законодавчих зборів Севастополя” Антон Пархоменко вважає, що можливість “за додаткову плату” перетворювати сільськогосподарські землі Севастополя в території під забудову суперечить цілям і задачам розвитку міста.

Також його дивує відверто смішна сума в 176 тисяч рублів, яку агрофірма заплатила за покупку під забудову 7 гектарів сільськогосподарської землі. Севастопольців настільки обурила сума, що агрофірма-застрйщік пообіцяв доплатити певну суму в бюджет окупованого міста додатково.

У Москві такі відносини регулюються урядом, процедура детально описана, а коефіцієнти такі, що переведення землі з однієї категорії в іншу аж ніяк не виглядає гарантією прибутку в подальшому. Але те, що добре в Москві, не обов’язково принесе користь Севастополю. У нас прекрасно ростуть виноградники, і саме вони представляють цінність, а не житлові будинки між ними (або замість них). Якщо у нас буде прийнятий такий документ, то перешкод для перепрофілювання виноградників в житло практично не залишиться! Хвилювати забудовника буде тільки ціна питання “, – підкреслює Антон Пархоменко.

Він нагадуючи, що “Золота Балка” купила не один, а цілих три ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 150 гектарів. Сьогодні представники підприємства запевняють, що забудова частини виноградників – “одиничний випадок”, але як тільки процес буде легалізований – доля виноградників буде залежати тільки від розміру прибутку.

“Продано в приватну власність, наприклад, поле площею в 50 га між Генуезької вежами і« бочки смерті”в Балаклаві. Так, бюджет міста поповниться, але хіба це відповідає цілям і задачам його розвитку? З одного боку, Росія щедро спонсорує висадку і оновлення виноградників; з іншого – дозволяє забудовувати родючі землі “, – дивується суперечностей Антон Пархоменко.

Небайдужі громадяни запустили збір підписів за збереження “стратегічного аграрного фонду” і проти “ганебного розбазарювання унікальних і особливо цінних земель” Севастополя.

“Розбазарювання” в даному випадку має всі ознаки усвідомленого: у 2017 році окупанти визначили, що будуватимуть дитячий сад на поле, а в 2019 році підприємство “Золота Балка” викупило землю – за ціною сільськогосподарської.

Вартість сільськогосподарської землі низька тому, що на ній повинні виробляти продукти, щоб населення могло купувати їжу за рублі – і дешевше, ніж імпортні аналоги.

“І ось тепер приватна фірма збирається побудувати там котеджі і продати їх, отримавши прибуток. І навіть не приховує, що дитячий сад, школу і всі комунікації їм зобов’язаний побудувати місто за бюджетний рахунок! ” – повідомив Антон Пархоменко.

Окупанти ж заявили, що варіант перекладу сільгоспземлі в статус ІЖС може бути розглянуто стосовно сьогоднішнім власникам паїв колишнього радгоспу ім. Софії Перовської.

Нагадаємо, раніше “Флот 2017” повідомляв, що забудову балаклавских виноградників внесли в “генплан”. Також повідомлялося, що окупанти мають намір забудовувати “Золоту балку”.

Read Previous

Двоє людей загинули у Львові в результаті падіння дерева під час буревію

Read Next

Україна повинна вимагати від США статус союзника поза НАТО – експерт

Most Popular