Білоруська легкоатлетка Тимановська попросила про політичний притулок у Польщі

Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська, яку усунули від Олімпіади після критики керівництва збірної, подала документи на надання політичного притулку в Польщі.

Про це розповів Олександр Опейкін з Білоруського фонду спортивної солідарності.

“Вона зараз перебуває в Токіо. Вона вже спілкується з Міжнародним олімпійським комітетом і з пресою. Вже подала заяву на надання політичного притулку в Польщі, тому вона вже в дорозі. З нею все добре. Тримається добре, зрозуміло, що це стресова ситуація не тільки для спортсмена, а й людини – опинитися під таким тиском. Це молода дівчина, на яку чинили тиск дорослі досвідчені функціонери”, – розповів Опейкін.

Він також зазначив, що дівчина боялася повертатися до Мінська, тому що її показали в “розгромних сюжетах” “пропагандистських каналів”.

“Її намагалися зняти зі змагань не з якихось об’єктивних і реальних причин, за станом здоров’я або через щось ще, це був чисто адміністративний наказ”, – додав Опейкін.

Раніше стало відомо, що Христину Тимановську, яка 2 серпня мала взяти участь у кваліфікаційному забігу на 200 метрів в Токіо, намагалися відвезти в Білорусь проти її волі.

Напередодні спортсменка піддала нищівній критиці білоруське спортивне начальство, яке поставило її для участі в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Легкоатлетку терміново відвезли з речами до аеропорту, проте там Тимановська заявила, що боїться повертатися додому, тому що її можуть ув’язнити. Вона заявила про намір звертатися за політичним притулком в посольство Австрії в Токіо.

Read Previous

Інспектори Патрульної поліції Борисполя супроводили 3-річну дитину до лікарні

Read Next

Лісові пожежі спалахнули в італійському регіоні Абруццо

Most Popular