Росія подасть в суд на Україну через водну блокаду Криму

У РФ працюють над збором матеріалів і готують позов до України за шкоду, яка була завдана в результаті водної блокади окупованого Криму. До суду робоча група збирається подати документи до кінця 2021 року.

Про це розповів глава комітету із законодавства “Держради” Криму Сергій Трофимов, пише “ТАСС”. Він також зазначив, що на даний момент “ведеться дуже копітка робота по підтвердженню шкоди”.

“Інформація, яку будемо подавати в арбітражний суд, підлягає дуже чіткою і ретельній перевірці, збору величезного обсягу документів. Відповідні доручення дані республіканським міністерствам, щоб кожна цифра мала обгрунтування, ця робота йде, але це вимагає часу”, – заявив Трофимов.

До окупації Криму близько 85% потреб місцевих жителів прісною водою забезпечував Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра. Після “референдуму” Україна його перекрила.

Раніше повідомлялося, що “влада” Криму оцінила збитки від припинення Україною постачання водою і світлом в 1,47 трильйона рублів (близько 550 мільярдів гривень).

“Як тільки ми цю суму підтвердимо усіма необхідними документами, позов буде переданий до суду”, – заявив “віце-спікер” підконтрольного Кремлю парламенту Криму Юхим Фікс.

Read Previous

Карантинні показники чотирьох областей України не відповідають вимогам “зеленої зони”

Read Next

ДБР підозрює митників аеропорту “Бориспіль” у мільйонних збитках

Most Popular