Війна на Донбасі: Резніков повідомив причину зміни спецпредставника ОБСЄ

Відхід колишнього спецпредставника ОБСЄ в Україні Гайді Грау пов’язаний із блокування Російською Федерацією переговорного процесу в рамках Трьохсторонньої контактної групи.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр — міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“За пані Грау в ТКГ відбулося декілька великих проривів: звільнення утримуваних осіб наприкінці грудня 2019 року, наступне у квітні 2020 року і визначення 19 нових точок розмінування й чотирьох локацій розведення сил та засобів. На жаль, ми їх поки що не встигли затвердити. Також була домовленість про відкриття двох нових КПВВ у Луганській області в листопаді минулого року, що Україна зробила. І, звісно, домовленість про припинення вогню влітку 2020 року. Вона справді успішний модератор. Але коли відбувається блокування через ухвалення Кремлем нової стратегії поведінки й перетворення переговорного процесу на шантаж, звісно, це важко морально й емоційно прийняти. Вона намагалася…”, — сказав Олексій Резніков.

Read Previous

У Венедіктової намагаються помирити НАБУ та СБУ

Read Next

В результаті стрілянини поблизу Пентагону загинув поліцейський, – CNN

Most Popular