Яких успіхів у зниженні корупції досягла Україна, розповіли в посольстві США

Україна протягом 30 років веде боротьбу з укоріненою корупцією шляхом створення нових і зміцнення потенціалу діючих антикорупційних інституцій. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) запровадило низку успішних заходів на підтримку цієї боротьби. Про це сьогодні, 3 серпня, повідомляється на сторінці посольства США в Україні в Facebook.

Зокрема, це допомога у створенні онлайн-платформи державних закупівель ProZorro, створенні порталу електронних послуг і додатки “Дія”, а також у зміцненні діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

“Система ProZorro, яка є обов’язковою до використання при здійсненні переважної більшості державних закупівель, дала Україні можливість заощадити вже 7 млрд. Дол. США завдяки тому, що ці процеси стали більш прозорими і конкурентними”, – йдеться в повідомленні.

А з підстави порталу “Дія” в 2020 році, українці скористалися ним вже 3,8 млн разів.

“Сервіс” Дія “робить доступними для громадян 54 різні державні послуги – від оновлення водійського посвідчення до оформлення документів права власності на земельну ділянку або подачі заяви на отримання пенсії”, – нагадали в посольстві.

Поряд з цим, USAID надало допомогу у створенні системи електронного декларування під керівництвом НАПКА і в розробці процедур перевірки декларацій, а також організувало навчальну програму, завдяки якій 3 тис. Державних чиновників отримали навички правильного заповнення цих документів.

“В результаті цього НАПКА успішно провело дві щорічні кампанії декларування, причому в ході другої з них загальна кількість помилок при заповненні 800-900 тис. Декларацій зменшилася”, – наголошується в повідомленні.

Також, за інформацією посольства США, Україна досягла успіхів у зниженні корупції в системі вищої освіти, запровадивши обов’язкове зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) під час вступу до установи вищої освіти (УВО).

“Зараз головним критерієм вступу молодих українців в УВО є їх власні знання, які оцінюються за результатами тестів, що допомагає боротися з підкупами і кумівством. Від впровадження ЗНО в 2008 році, за його результатами були зараховані до вищих навчальних закладів понад 3 млн абітурієнтів. Наше потужне партнерство триває! “, – резюмували в посольстві США в Україні.

Read Previous

Загибель глави “Білоруського дому в Україні” Шишова: що відомо на даний момент

Read Next

Різкого підвищення тарифів на електроенергію не буде – ОПУ

Most Popular