Безпілотник Xiaomi може дебютувати раніше конкурента від Apple

Безпілотний автомобіль китайського техногіганта Xiaomi Group може побачити світ вже в 2025 році, повідомляє видання Autoevolution. Вже відомо, що це буде автомобіль з автономною системою четвертого рівня, для створення якого Xiaomi відкрила підрозділи автономного водіння.

На старті компанія найме для нього 500 інженерів: про відкриті вакансії повідомив сам генеральний директор Лей Цзюнь в китайській соцмережі Weibo.

Xiaomi, яка поки не випустила жодного розробленого самостійно автомобіля, збирається представити електрокар з автопілотом четвертого рівня. Це передостанній рівень за шкалою SAE International, що має на увазі, що машина не вимагає втручання людини і може самостійно їхати по заздалегідь заданому маршруту.

Навесні нинішнього року корпорація оголосила, що має намір випускати недорогі електрокари, а допоможуть їй у цьому співвітчизники з Great Wall. Зокрема, Xiaomi буде використовувати один із заводів автовиробника в Китаї для складання своїх машин. Якщо розробка, в яку планується вкласти 1,5 мільярда доларів, завершиться вчасно, продажі електричного «первістка» компанії почнуться в 2023 році.

Поки ж Xiaomi представила тільки один автомобіль: ним виявився «Розумний» будинок на колесах, зібраний в єдиному екземплярі для шанувальника компанії. Судячи з оформлення передка, за основу Xiaomi вирішила взяти мікроавтобус Maxus V90, що випускається компанією SAIC.

Що стосується Apple Car, то, за деякими даними, безпілотник буде представлений в 2024-2025 роках, а за іншими – не раніше 2027-го. Підтвердженої інформації про проект як і раніше практично немає. У червні стало відомо, що в Apple перейшов екс-керівник BMW Ульріх Кранц, який очолював проекти електричних i3 і i8.

Read Previous

Facebook почне збирати дані з особистих листувань WhatsApp

Read Next

Суд повернув державі Запорізький титано-магнієвий комбінат

Most Popular