ЄС закликав Україну скасувати для українців можливість мати два закордонні паспорти одночасно

В ЄС закликали Україну скасувати для українців можливість мати два діючих паспорта для виїзду за кордон одночасно. Про це йдеться в четвертому звіті Єврокомісії в рамках механізму призупинення безвізових режимів, – повідомляє “Європейська правда”.

Зокрема, в звіті наголошується, що Польща ідентифікувала громадян України, які мають більше одного законно оформленого паспорта, іноді зі зміненими особистими даними, які могли б дозволити їм залишатися в ЄС за межами обмеження 90 днів в будь-який 180-денний період.

Тому в ЄС очікують, що Україна не тільки припинить видавати два діючих паспорта для виїзду за кордон, а й скасує дію вже виданих додаткових документів.

“Скасувати можливість для громадян України мати одночасно більше одного дійсного паспорта; припинити видачу таких” додаткових “паспортів і скасувати дію тих, які були видані”, – свідчить текст рекомендації Єврокомісії для України.

Раніше в ЄС заявили, що в цілому Україна продовжує виконувати умови візової лібералізації, однак наголосили на необхідності робити більше в сфері антикорупції, протидії відмиванню грошей і боротьби з організованою злочинністю.

Read Previous

РНБО доручила уряду покласти обов’язки керівника “Укрзалізниці” на міністра інфраструктури

Read Next

Війна з усіма одночасно неможлива, – політичний експерт про санкції РНБО та Коломойського

Most Popular