У МОЗ є три сценарії для нової хвилі COVID-19 – Ляшко

У МОЗ є три сценарії для нової хвилі COVID-19 – оптимальний, песимістичний і помірний. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

“У МОЗ є низка прогнозів щодо зростання кількості випадків і щодо потенційного перебігу нової хвилі. У нас є оптимальний, песимістичний і помірний сценарій перебігу цієї хвилі. І розрахована кількість ліжок, яка має бути надалі відведена для госпіталізації хворих на ковід, також скільки ліжок повинно бути з киснем і скільки реанімаційних ліжок, якщо раптом буде важкий перебіг захворювання”, — заявив Ляшко.

Зокрема, він повідомив, що на наразі лікарні запасаються киснем. За його словами, в Україні вже закупили 15 тис. кисневих концентраторів, які дозволять лікувати або полегшувати перебіг захворювання на амбулаторному етапі, коли не буде критеріїв для госпіталізації.

“Сьогодні ми маємо штам „Дельта“ — він значно інтенсивніше вражає людей, передається від людини до людини. Користуючись нагодою, запрошую всіх до пунктів щеплень, центрів вакцинації зробити щеплення та унеможливити колапс системи охорони здоров’я”, —додав він.

Read Previous

Журналістка російської служби “Радіо Свобода”, яка переїхала в Україну через утиски, повертається у Москву

Read Next

Без шести нулів. Венесуела вводить цифрову національну валюту

Most Popular