Полковник сказав, чи готують ЗСУ тактичне оточення Бахмута

Якщо українські Сили оборони продовжать просуватися в Бахмуті Донецької області по флангах, то це призведе до того, що ЗСУ вдасться взяти місто у тактичне оточення.

Українські військові наближаються до тактичного оточення цього населеного пункту. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

“Більш точно сказати, як говорив командувач, генерал Сирський (командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський, Gazeta.ua), що ми саме наближаємося до тактичного оточення цього населеного пункту. Адже в нього є найбільш детальна оцінка, він знає сили ворога, його слабкі місця”, констатував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Бахмуті зменшились бої, ворог зачищає райони міста Міноборони

За словами Череватого, тактика ворога дуже екстенсивна, він завалює ЗСУ тактичними групами. Для них, за словами полковника, це призводить до дуже великих втрат.

“До того ж саме місто вони фактично зруйнували. Воно їм уже не може слугувати великим опорним пунктом для побудови там ешелонованої оборони. Якщо вони будуть оточені з флангів, то будуть постійно накриватися потужним артилерійським вогнем, не матимуть де від нього сховатися і не матимуть можливості підтягувати резерви”, розповів він.

Як зазначив Череватий, якщо збережеться така ж тактична обстановка, яка є в районі Бахмута зараз це фактично призведе до того, про що сказав командувач.

“Плюс, у нас завжди можуть бути для них тактичні несподіванки”, не став приховувати він.

Наразі в районі Бахмута воює понад 40 тис. російських військових.

Їхні щоденні втрати на фронті сягають понад 100 вбитими й стільки ж пораненими. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

За його словами, в районі Бахмута воює понад 40 тис. російських військових, у них приблизно 250 танків, до 300 артилерійських гармат і до 150 РСЗВ.

Read Previous

Резніков звернувся до башкирів

Read Next

🔥КЛІМКІН: На Росії вже ВІЙНА / Пєсков СТУРБОВАНИЙ / Орбан ОСКАНДАЛИВСЯ

Most Popular