“Барселона” спробувала виправдатися за скандал з вітанням росіян

Ситуація навколо привітання російських фанатів каталонської “Барселони” з чемпіонським титулом перейшла на новий виток.

Чемпіон Ла Ліги спробував виправдатися мирною місією спорту. Про це “Барселона” оголосила в офіційній заяві, повідомляє Tribuna.com.

Іспанський гранд прокоментував інцидент за участі оборонця Алекса Бальде та хавбека Серхі Роберто. У суботу в мережі з’явилося відео, в якому вони дякують росіянам за підтримку впродовж чемпіонського сезону та пообіцяли “невдовзі побачитися”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній захисник “Динамо” та збірної України вступив у Нацгвардію

“Ми хочемо підкреслити нашу прихильність до мирного вирішення конфлікту та віру у цінність спорту, як інструменту для зближення народів. Ми ще раз висловлюємо свою підтримку українського народу та глибоко шкодуємо, що це звернення образило наших вболівальників в Україні”, йдеться у відповіді “блаугранас”.

Утім, визнати помилковим запис відео в “Барсі” не наважилися.

Натомість вирішили пригадати участь клубу в допомозі українським біженцям, а також записане в березні торік звернення президента Жоана Лапорти. Очільник каталонців тоді підтримав українців і назвав війну РФ проти України “невиправданою”.

“Послання президента клубу залишається актуальним і зараз, оскільки ми не забули наших вболівальників в Україні. Ми не тільки пропонуємо їм нашу цілковиту підтримку, а й сподіваємося, що незабаром вони зможуть жити в мирі на своїй батьківщині”, додали в “Барселоні”.

Захисники каталонської “Барселони” Алекс Бальде та Серджі Роберто звернулися до російських вболівальників після перемоги у Ла Лізі.

Відеозвернення гравців каталонців було опубліковано на сторінці в Instagram транслятора матчів Ла Ліги у Росії.

“Барселона” достроково стала чемпіоном Іспанії сезону-2022/23 після перемоги над “Еспаньйолом” у матчі 34-го туру Ла Ліги.

Для “блаугранас” це 27 чемпіонство в історії, а також перше під керівництвом Хаві, який очолив каталонський клуб 2021 року.

Read Previous

“У них як під’їжджають, то ї*ошать” – окупант розповів про жахи на фронті

Read Next

Бої не вщухають: у Генштабі повідомили нову інформацію з фронту

Most Popular