Генерала РФ засуджено до 12 років

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще двох командирів російських військ, які причетні до знищення ключових об’єктів життєзабезпечення Херсонщини.

Мова йде про заступника командувача Чорноморського флоту РФ з матеріально-технічного забезпечення генерал-майора Михайла Яснікова і командувача 11-ї окремої інженерної бригади полковника Дмитра Маркова. Обидва посадовці безпосередньо командували захопленням Каховської ГЕС та підривом споруд Північно-Кримського каналу, інформує СБУ.

За даними слідства, саме Ясніков віддав наказ щодо незаконного захоплення об’єктів критичної інфраструктури, а Марков керував підривами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили підприємство, яке працювало на росіян: подробиці від СБУ

Злочинні дії окупантів порушили водозабезпечення регіону, функціонування його зрошувальної системи, а також завдали значної шкоди довкіллю і матеріальних збитків Україні в особливо великих розмірах.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав обох зловмисників винними у порушенні законів та звичаїв війни та призначив їм 12 років тюрми.

Оскільки обидва засуджені перебувають на тимчасово окупованій території України, початок строку відбування покарання визначено з дня їх фактичного затримання.

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила у Черкасах російського агента під час коригування ним ворожого удару по місту.

Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі, повідомила 23 травня пресслужба СБУ.

За вказівкою представника ГРУ агент прибув до Черкащини для проведення розвідувально-підривної діяльності як переселенець.

Read Previous

У легіоні “Свобода Росії” заявили про “повне звільнення” РФ

Read Next

Німеччина передала Україні поповнення для ППО

Most Popular