Папу Римського терміново госпіталізували

Папу Римського Франциска терміново госпіталізували до лікарні Агостіно Джемеллі у Римі.

7 червня йому зроблять операцію на черевній порожнині, повідомила у середу пресслужба Святого Престолу, передає Ansa.

“Папі Римському під загальним наркозом проведуть лапаротомію та операцію на черевній стінці. Операцію необхідна 86-річному понтифіку через грижу, яка викликає дискомфорт і болі”, йдеться у заяві Ватикану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прибув до Ватикану і зустрівся з Папою Римським

Папа залишиться в лікарні на декілька днів, щоб забезпечити повне функціональне відновлення та нормальний післяопераційний перебіг.

29 березня Папа очолив щотижневу загальну аудієнцію на площі Святого Петра. Присутні помітили, що понтифік кривився від болю, коли йому допомагали сісти в авто.

Ватикан заявив, що Папа поїхав до лікарні для попередньо запланованого обстеження. Водночас графік Папи на четвер, 30 березня, розвантажили, щоб звільнити місце для здачі аналізів.

Папа Римський Франциск останніми місяцями користувався інвалідним візком через проблеми з пересуванням, пов’язані з коліном. Він також переніс операцію на кишківнику у 2021 році.

Попри недуги, Папа залишався активним і здійснював поїздки за кордон. У січні 2023 року він очолив похорони свого попередника Папи Бенедикта XVI, який став першим Папою, що добровільно пішов у відставку за багато століть.

У грудні 2022 року Папа Франциск написав заяву про зречення, яка буде використана в разі погіршення його стану здоров’я чи неспроможності виконувати свої обов’язки.

Read Previous

Катастрофа на Херсонщині: до поліції надходять перші повідомлення про зниклих безвісти

Read Next

⚡️Нова СХЕМА? Кому довірили відбудову ГОСТОМЕЛЯ @BIHUSinfo

Most Popular