Шкіряні черевики розповіли про історію давнього поселення

Римський виробничий центр віком 1700 років знайшли археологи у комуні Теруанн, регіону О-де-Франс у Франції.

У цьому місці знайшли добре збережену пара римського взуття, яка свідчить про майстерність та вміння давніх шевців, пише Ancient Origins.

Розкопки проводила вздовж річки Ліс команда вчених з Національного інституту превентивних археологічних досліджень. Там планують збудувати очисні споруди. Після просіювання річкового мулу, який діяв як природний консервант, команда натрапила на залишки римського ремісничого району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час ремонту каналізації знайшли статую

Район складається з двох будівель, розташованих уздовж римської дороги. Одна споруда має високі стіни. Її підлога добре збереглась завдяки мулу.

На березі каналу археологи виявили кістки великої рогатої худоби. Це може означати, що тут виробляли шкіряне взуття.

Археологи також виявили залишки жорен, які вказують на існування млина. Докази реконструкції місця після пожежі вказують на те, що воно було заселене протягом тривалого часу і було важливим для місцевої громади.

На дні каналу археологи виявили численні монети, невеликі позолочені бронзові предмети, шпильки та золоті брошки. Дослідники натрапили на рибальські гачки, ключі, пластини, металеві вудилища, а також камінь з рифленою поверхнею, який слугував якорем або баластом для рибальської сітки.

Теруанн мав доступ до довколишніх річок, озер та прибережних територій, тут процвітала риболовля.

В античному місті Кібіров на території сучасної Туреччини археологи виявили 30 могил. Розкопки проводили в руїнах великого храмового комплексу. Могили виявили під базилікою. Це вказує на те, що поховання належали представникам еліти.

Read Previous

Вода в Херсонській області відступила вже на шість сантиметрів – ОВА

Read Next

В Конгресі США заявили, що не вірять заявам РФ щодо підриву Каховської ГЕС

Most Popular