“Організація не займається фізичним порятунком людей” – ООН відповіла на критику

Організація об’єднаних націй присутня в Україні “від початку конфлікту” й надає гуманітарну допомогу постраждалим.

Проте Організація не займається фізичним порятунком людей, заявив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, коментуючи критичні зауваження президента України Володимира Зеленського щодо недостатнього залучення ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до подолання наслідків підриву Каховської греблі, повідомляє Укрінформ.

“Наскільки мені відомо, ми не беремо участі у фізичному порятунку, оскільки в нас немає таких можливостей та обладнання, які дають змогу робити це в масовому масштабі. Судячи з того, що я бачив, цим займаються переважно військові, поліція та інші екстрені служби”, сказав він.

Водночас, ООН надає різну гуманітарну допомогу постраждалим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Організація Об’єднаних Нікчем”: у Києві молодь вийшла на протест до офісу ООН

Організація бере участь у “наданні допомоги людям у переміщенні в більш безпечні райони, доступі до чистої води й продовольства та отриманні грошової допомоги для задоволення їхніх невідкладних потреб”, зазначив він.

“З першої хвилини, як тільки це сталося, ми зосереджені на тому, щоб разом з нашими партнерами з гуманітарної діяльності доставити якомога більше гуманітарної допомоги тим, хто її потребує”, сказав Дюжаррік.

Водночас в ООН “вкрай стурбовані тяжким становищем цивільних осіб, які опинилися в районах, що перебувають під контролем російських військових”, підкреслив він.

Президент Володимир Зеленський розкритикував Організацію об’єднаних націй і Міжнародний комітет Червоного Хреста за бездіяльність після підриву російськими окупантами Каховської гідроелектростанції у Херсонській області.

ООН і Червоний Хрест “мають бути першими, щоб рятувати життя”, і саме для цього створювалися дані структури, нагадав Зеленський.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу, ГЕС відновленню не підлягає.

В той же день в ООН опублікували допис про “День російської мови”. Після цього у мережі з’явився фотоколаж затопленої водою зали Генеральної Асамблеї організації.

Read Previous

В Конгресі США заявили, що не вірять заявам РФ щодо підриву Каховської ГЕС

Read Next

РПЦ передала Угорщині українських військовополонених

Most Popular