В Україні будуть компенсувати зниження потужності ГЕС, щоби уникнути відключень світла

В Україні після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції впали потужності вироблення електроенергії.

Це компенсуватиме теплова генерація, щоб уникнути відключень, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телеканалу “Прямий”

“Уся система зараз буде адаптуватися, щоб, з одного боку, зменшити об’єм води, що скидається в Каховське водосховище, а з іншого – забезпечити достатність балансуючих потужностей за рахунок теплоелектростанцій”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Був дуже потужний вибух у трьох місцях”: в Укргідроенерго сказали, як Росія підірвала Каховську ГЕС

Зараз робота ТЕС, які разом із ГЕС виконують функцію балансування в енергосистемі, буде дуже важливою, особливо під час пікових навантажень.

Загалом, за його словами, система збалансована, балансових обмежень немає, а імпорт надходить у невеликих обсягах.

“Найбільше відключень у прифронтових і прикордонних районах. Найскладніша ситуація в Донецькій області, де щодня знеструмлюється через обстріли 10-20 тис. споживачів”, пояснив Сахарук.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

За словами президента Володимира Зеленського, підривом Каховської ГЕС російські терористи вкотре довели, що вони є загрозою для всього живого. Росія абсолютно свідомо знищила одне з найбільших водосховищ України.

Read Previous

США готують новий пакет допомоги для України – Bloomberg

Read Next

Чим шкідливий кальян і що робити, якщо вас обкурюють

Most Popular