Україна обігнала Іспанію та Сінгапур у рейтингу країн, де зростають ціни на житло

Україна опинилась на 22 місці серед 55 країн зі стрімким зростанням цін на житло. Про це йдеться в рейтингу Global House Price Index за підсумком другого кварталу 2021 року.

За рік зростання цін на житло прискорилося у середньому на 9,2% у 55 країнах. Роком раніше цей показник дорівнював 4,7%. В цьому році лише в Індії та Іспанії спостерігається зниження цін на житло. Крім того, в США зменшилась кількість заявок на іпотеку.

У рейтингу лідирує Туреччина, втім, динаміка у цій країні сповільнилася до 29,2%. На другому місці опинилася Нова Зеландія, де нерухомість подорожчала на 25,9%, на третьому місці – Словаччина і США (зростання склало 18,6%).

Україна в рейтингу опинилась на 22 місці. За даними експертів, ціни на житло виросли на 8,3%.

Зростання цін на житло на світовому ринку може бути пов’язане з поступовим зняттям карантинних заходів і відновленням авіасполучень між країнами, що дозволило інвестувати в зарубіжну нерухомість.

Global House Price Index з 2008 року порівнює динаміку цін на ринку житлової нерухомості в національній валюті у 55 країнах. Дані збираються з офіційної державної статистики та Центрального банку. Аналітики враховують середню ціну квадратного метра на вторинному ринку житла для всіх сегментів.

Read Previous

Групу з нейтралізації ризиків від Північного потоку-2 очолив Єрмак

Read Next

Акції «Донецькоблгазу» передали в управління НАК «Нафтогаз України»

Most Popular