Законопроєкт про олігархів Рада розгляне цього тижня

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що протягом тижня буде розглянуто законопроєкт про деолігархізацію. За його словами, через внесення до порядку денного цього законопроєкту Арахамія навіть мав конфлікт зі спікером парламенту Дмитром Розумковим.

Фракція “Слуга народу” наполягла, щоб у Верховній Раді внесли до порядку денного законопроект №5599, відомий як закон “про олігархів”, який напередодні розглядав Комітет з питань нацбезпеки. Відомо, що на засідання комітету не запросили навіть авторів правок до закону, чому був дуже обурений сам голова парламенту.

Відомо, що президентський законопроєкт про олігархів Рада прийняла 1 липня 2021 року у першому читанні. Згодом у ньому знайшли багато неточностей, а дехто з парламентарів зазначав, що він порушує права людей. Законопроєкт №5599 відправили на доопрацювання. Втім, 20 вересня на Погоджувальній раді лідерів фракцій та голів комітетів парламенту ухвалили рішення розглянути законопроєкт про олігархів та законопроєкт про наповнення держбюджету протягом цього пленарного тижня. Водночас Дмитро Розумков заявив, що підстав для розгляду цих законопроєктів немає, оскільки не готові таблиці та немає висновку Головного науково-експертного відділу ВР. Тому, за його словами, це буде відбуватися всупереч Парламенту.

Read Previous

Марченко представив у Раді законопроєкт про бюджет-2022

Read Next

Кличко хоче призначити своїм заступником ексглаву столичної поліції

Most Popular