Де росіяни йшли в наступ: свіжі дані Генштабу

Російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на трьох напрямках фронту ‒ Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському.

Там тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 31 бойове зіткнення. Про це вранці 30 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Загарбники з мінометів та артилерії обстріляли понад 10 населених пунктів. Серед них Карповичі, Тимоновичі і Леонівка Чернігівської області та Середина-Буда, Зноб-Новгородське, Кіндратівка і Юнаківка на Сумщині.

Куп’янський напрямок

Противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Кислівка та Берестове Харківської області.

Лиманський напрямок

Росіяни безуспішно намагалися наступати біля Роздолівки та Білогорівки. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Лимана і Роздолівки на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області, а також Верхньокам’янське та Роздолівка Донецької.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є просування до другої лінії: аналітик оцінив контрнаступ

Бахмутський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії біля Бахмута. Завдав авіаударів в районах Білої Гори та Диліївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Хромове, Часів Яр та Іванівське Донецької області.

Авдіївський напрямок

За підтримки авіації, загарбники безуспішно спробували наступати в районі Авдіївки. Обстріляли населені пункти з артилерії. Постраждали, зокрема, Степове, Авдіївка та Водяне Донецької області.

Мар’їнський напрямок

Українські воїни відбили всі атаки противника в районах Мар’їнки, Побєди і Новомихайлівки. У той же час, ворог завдав авіаційних ударів біля Красногорівки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів. Під вогнем противника були, зокрема. Невельське, Олександропіль, Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Парасковіївка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки. Завдав авіаційних ударів біля Вугледара, Золотої Ниви, Макарівки та Рівнополя Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема, Новомихайлівки, Пречистівки, Вугледара, Золотої Ниви та Благодатного на Донеччині.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки Запорізької області та Молодіжного, Інгульця й Антонівки Херсонської області. Окрім того, російські загарбники з артилерії обстріляли понад 25 населених пунктів Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

За минулу добу авіація Сил оборони України завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили три пункти управління, два райони зосередження живої сили, радіолокаційну станцію та 13 артилерійських підрозділів росіян на вогневих позиціях. Про це вранці 30 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Read Previous

Окупанти відступають із втратами: показали свіжі карти боїв

Read Next

Нацбанк оновив курс валют в останній день місяця

Most Popular