У Сінгапурі нещеплених Covid-пацієнтів перестали лікувати держкоштом

У Сінгапурі з 8 грудня більше не лікуватимуть державним коштом невакцинованих Covid-пацієнтів.

Громадянам, які вирішили не вакцинуватися, уряд не оплачуватиме лікування від коронавірусної інфекції нового типу, повідомив міністр охорони здоровʼя країни Онг Е Кунг.

“Ми почнемо стягувати плату за медичні рахунки з пацієнтів, які могли щепитися, але відмовилися це зробити. Із 1 січня 2022 року лише пацієнти, які повністю вакциновані та нещодавно не подорожували, зможуть розраховувати на оплату рахунків за лікування від коронавірусу державою”, – сказав він.

Водночас перебування у лікарнях тих, хто має протипоказання до вакцинації, а також дітей до 12 років, оплачуватиме держава. У міністерстві також пообіцяли, що не стягуватимуть плату з вакцинованих лише однією дозою до 31 грудня.

Наразі невакциновані становлять значну частину тих, хто потребує інтенсивної стаціонарної допомоги, та непропорційно сильно збільшують навантаження на ресурси охорони здоровʼя. Дві третини пацієнтів похилого віку в Сінгапурі за останній місяць, які опинилися в реанімації, не мають щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кількістю Covid-смертей Україна обігнала США

Станом на 8 листопада, добовий приріст хворих у Сінгапурі становить понад 2,4 тис. людей, померло дев’ять пацієнтів. Повний курс вакцинації пройшли 85% населення, ще 18% ревакцинувалися.

Вакцинація в країні розпочалася наприкінці грудня минулого року. Першими вакцину компаній Pfizer та BioNTech почали отримувати медпрацівники та люди похилого віку. Пізніше в країні також схвалили американську вакцину Moderna.

Read Previous

Вийти на пенсію у 60 наступного року зможуть не всі

Read Next

Сонце світить, але не гріє: в Україну йдуть осінні морози

Most Popular