1 листопада в Україні почали діяти нові дорожні знаки

П’ятниця, 29 жовтня, 20:35

 Без щеплення звідси не піду. Як треба, стоятиму до ранку, каже поліцейським в Івано-Франківську 28-річний Андрій Мончак. Люди заблокували медиків у пункті вакцинації у “Панорама Plaza”. Відмовлялися випускати, доки не щеплять усіх. Лікарі викликали правоохоронців.

Центр працює до 20:00. За годину до закриття повідомили, що вакцини більше немає, використали всі 370 доз.

 Не вірю, що закінчилася вакцина. Тоді казали б: є стільки-то, не займайте черги, розповідає 68-річна Світлана Андріїшин. А вони бачили, що люди збираються. Я прибігла одразу після зміни. В черзі було ще чоловік 6070. Можна ж було б з іншого пункту підвезти, де немає такого ажіотажу. Не звинувачую лікарів. Розумію, сердяться, бо всі кинулися в останній день. Але й нас треба зрозуміти. Мене з понеділка не допустять до роботи в садку.

Медики кілька разів просили їх випустити. Іванофранківці заблокували двері.

 Будь ласка, давайте пам’ятати, що на лікарів чекають сім’ї, говорить поліцейський. Їхній робочий день закінчився. Спокійно розходимося додому, а не зі мною у відділок.

Люди йдуть.

Із 30 жовтня Івано-Франківська область перейшла в червону зону епіднебезпеки. Вакциновані від коронавірусу двома дозами можуть не дотримуватися обмежень

А в цей час:

 Ви ж обіцяли, що укладка і макіяж триматимуться два дні, каже перукарці 24-річна Діана Івець із Кропивницького. Як я в такому вигляді тепер маю піти на вечірку?

Вимагає повернути їй гроші за зачіску. Робила в четвер вранці для ювілею колеги. Заплатила 900 грн. У п’ятницю збиралася піти на ще одне святкування.

 Насправді все ще трималося. Але видно, що жінка поспала, говорить майстриня 30-річна Вікторія. Та й потіла на святі, бо випила й танцювала. Макіяж і зачіску можна підправити, проте виглядатиме так собі. Я не готова за таке відповідати. Не думала, що людина може не вмитися на ніч. Ми кажемо, що триматиметься, щоб не боялися веселитися.

Вікторія віддає половину суми. Фото й номер телефону Діани скидає в чат майстрів.

 Маємо чорний список клієнтів, яких не варто пускати на поріг жодного салону.

Сусіди просять киянку 73-річну Любов Самійленко відчинити двері. Живе на четвертому поверсі. На третьому крапає зі стелі в коридорі й у кімнаті. На другому залило ванну.

 Не пускає і не відчиняє дверей уже тиждень, говорить сусід Андрій Ванін. Її син казав, що в них усе сухо. Зробив там теплу підлогу. Знімати й дивитися на труби не хоче. Воду перекрити теж не можемо, бо в будинку 11 поверхів. Коли бачимо його, посилає нас матюками. А в мене тече з люстри. На другому поверсі перестали витирати воду. Скандалять сусіди з першого, бо в них пішли вологі плями.

Люди викликають поліцію. Ті кажуть, що цим має займатися комісія з жеку.

 Так, то наша робота, відповідає диспетчерка. Але доки карантин, комісії не ходять по квартирах. Спробуйте розібратися мирно.

Любила брата й ревнувала, коли привів додому наречену. На весіллі умисно розлила вино на її сукню. Постійно сварилися, але з часом усе налагодилося. Якось я прийшла додому з роботи раніше. Братова жінка була в ліжку з моїм чоловіком. Виявилися давніми коханцями.

Вікторія САПІГА

Вирішила на час карантину перебратися в бабину хату в селі. Там живуть кілька людей, інтернет є. Думала, буде рай для віддаленої роботи. Спершу все йшло за планом. Але з часом зрозуміла, що впадаю в депресію. Від тиші ледь не збожеволіла, почалися марення. Повернулася в місто.

Ірина ПОРІЧКА

Кілька років тому пообіцяла сестрі, що візьму її за куму, якщо народжу дочку. Забула про це. Як народилася дівчинка, то вирішили з чоловіком, що дитину похрестить його начальниця. Сестра на свято не прийшла. Образилася.

Юлія СТОЯНЧУК

“Військо зріз суспільства. От скільки падлюк тут, стільки ж і там. Хоча більшість із них набагато жертовніші за цивільних. Але країною мають управляти останні”,

Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ, колишній народний депутат

“Нам треба робити податкову амністію. Весь великий і середній бізнес країни давно не тільки закредитований з-за кордону, а й має корпоративну структуру, засновану на іноземних компаніях. Як “Квартал 95″, працювали всі”,

Валерія ГОНТАРЕВА, ексголова Національного банку України

Правління комуністів змінило правління олігархів

Правління олігархів, що змінило в Україні правління комуністів, не передбачало ні національних цінностей, ні ідеологічних уподобань, ні відродження культури й мови. Для них Україна територія визиску, що приносить надприбутки за відсутності будь-яких інвестицій і вкладень.

Створення потужної загальнонаціональної профспілки на зразок польської “Солідарності”, а вже потім на її базі єдиної потужної і впливової української партії, є реальним завданням. Адже, доки українські партії в основній масі прямо чи опосередковано фінансуватимуть олігархи, усунути їх від контролю над Україною неможливо. Необхідно виходити з пошуку української національної солідарності.

Віктор КАСПРУК, політолог

Криза поглиблюється

Зеленський за останній рік перестав асоціюватися з політиком, здатним вивести Україну з кризи. 72 відсотки населення вважають, що країна рухається не в той бік.

Криза поглиблюється ще тим, що президент неправильно розуміє, чому відбувається падіння його підтримки. Не пов’язує це зі скандалами в партії “Слуга народу”, своїми офшорами чи з провалом економічної та соціальної політики.

Вважає, що його проблема лише в Порошенкові. Буцімто той придумав офшорний скандал, зриває вакцинацію, гальмує економічне зростання. Значні зусилля влади йдуть на боротьбу з опозицією.

Це хибна тактика. Людей не цікавить, чи сяде Порошенко. Їх цікавить, чому не сидять у тюрмі корупціонери, які є в оточенні президента? Чому комуналка зростає? Чому в медзакладах немає ліків? Чому відбулася скандальна відставка спікера Разумкова? Чому уряд саботує реформи, замість того щоб їх упроваджувати? Чому перед армією заборгованість у зарплатах становить понад 2 мільярди гривень? Таких “чому” за 2,5 року накопичилося надто багато.

Віктор ТАРАН, політолог

15 935 700 дерев висадили в рамках програми “Зелена країна” за п’ять місяців, повідомляє Міністерство захисту довкілля. Це 1,59% задуманого. Має додатися 1 млрд рослин. Найбільше нових саджанців на Поліссі, 10,4 млн. У Карпатах 2 млн. Програму планують реалізувати за три роки

1 листопада в Україні почали діяти нові дорожні знаки: пішохідна доріжка, початок населеного пункту та його закінчення, заборона руху транспортних засобів, місце для заряджання електромобілів, платна дорога та її кінець, острівець безпеки, діагональний пішохідний перехід та інші. Також запроваджують зміни, пов’язані з рухом велосипедистів і людей із порушенням зору. Штрафи не змінилися.

150 українок, які хворіють на рак шийки матки, безкоштовно прооперують у Польщі. Пацієнтки мають заповнити електронну форму. Після цього їх обстежать у Львові. Якщо відповідатимуть вимогам, відправлять на лікування.

200 тис. домогосподарств із 2,5 млн не отримали субсидій. У пільгах відмовили через наявність депозитів на понад 100 тис. грн, більш як трьох житлових приміщень у власності чи наявність членів сімей, які роками не працюють і не перебувають на обліку в центрі зайнятості, каже заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко. Торік у січні субсидії отримували 3,1 млн домогосподарств.

Сестра довго й болісно розлучалася з чоловіком. Не могли поділити майно, дітей. Поїхала на вихідні до батьків. Повернулася, а у квартирі все потрощено. У колишнього були ключі. Залишив записку, що тепер нажите не дістанеться нікому.

Ольга ШАРАМОВА, 30 років, Львів

Сусідка встигла виїхати на заробітки за тестом. Вакцинуватися не хотіла. Захворіла на коронавірус. Працювала нелегально, й роботодавці відправили додому. За тиждень померла.

Світлана КОЛІНЧУК, 40 років, Тернопіль

Онук несподівано приїхав у гості. Сказав, що скучив і поживе трохи. Було дивно, бо ніколи не цікавився. Розпитувала, чи не перепаде на роботі. За тиждень приїхала по нього поліція. Збив людину й утік. У мене хотів сховатися.

Ярослава ДАРОМИР, 65 років, Луцьк

Read Previous

“Вдівайте намордніки! Мер іде”

Read Next

“На зіркову хворобу страждають ті, кому бракує підстав, щоб їх вважали зірками”

Most Popular