На кордоні з Польщею від переохолодження помер 14-річний мігрант – ЗМІ

У таборі між Польщею та Білоруссю помер від переохолодження та застуди 14-річний курд із Іраку.

Про це польському виданню OKO.press розповіли два іракські мігранти з табору. Білоруські служби забрали тіло, повідомляє OKO.press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко погрожує перекрити газ Європі

“Допоможіть, замерзнемо” написали польським журналістам мігранти з табору. Нелегалів не пускають до Польщі польські прикордонники, а назад до Білорусі місцеві силовики.

“На мою думку, найближчим часом мігрантів не випустять. Табір регулярно розтягуватиметься вздовж кордону, буде акція з руйнування паркану до Польщі, щоб максимально послабити Варшаву та ЄС, і змусити їх піти на поступки Лукашенко. На жаль, будуть трупи”, – сказав вранці в середу анонімно OKO.press білоруський прикордонник.

Якщо ця інформація підтвердиться, це буде перша жертва в таборі, відкритому в понеділок, 8 листопада. Білоруська влада каже, що вилікувала хлопчика і повернула його назад до табору.

Є також відомості, що білоруські силовики стріляють у повітря, щоби налякати мігрантів і не дати їм можливості повернутися назад до Білорусі. У таборі, в якому може бути до 4 тис. осіб, бракує води, їжі та теплих речей.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про спроби перекидання зброї та боєприпасів мігрантам на кордоні.

Read Previous

Міністр культури Ткаченко написав заяву про відставку

Read Next

Візит Зеленського в Оман не приніс Україні жодної копійки

Most Popular