Чому не можна прати у понеділок

В українців вкорінилась думка, що у понеділок заборонено прати речі.

На перший погляд це здається абсурдом. Але ця заборона має глибоке історичне коріння, пише tsn.

Чому не можна прати в понеділок

Понеділок перший день тижня, коли багато хто з нас після вихідних стикається з певними труднощами, сонливістю. Понеділок має негативну енергію, яка впливає на кожен аспект нашого життя. Саме тому цього дня рекомендується утриматися від виконання будь-яких складних завдань, зокрема і прання.

За народними прикметами, якщо проігнорувати заборону прати в понеділок, наслідки можуть бути доволі серйозними. Може негативно позначається на емоційному стані людини. Якщо попрати в понеділок, весь тиждень відчуватимеш втому. Все падатиме з рук.

Прання в понеділок призводить і до фінансових проблем. Раніше люди вірили, що воно може негативно вплинути на фінансове становище сім’ї, залучити проблеми з грошима. Пов’язано це з тим, що понеділок здавна вважали невдалим днем для початку будь-яких справ, пов’язаних із фінансами.

Прання в понеділок також може принести проблеми зі сном. Якщо знехтувати повір’ям, можна протягом усього тижня страждати на безсоння, що негативно позначиться й на самопочутті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко відіпрати білі шкарпетки: ефективний народний спосіб

На початку тижня під питанням і кар’єрний успіх. Тому після прання в понеділок можна зіткнутися з проблемами на роботі, погіршенням перспектив у кар’єрному плані, і це навіть може призвести до звільнення.

Цікаво, що заборона на прання в понеділок пов’язана і з особистим життям. Сім’я, яка часто пере речі на початку тижня, може зіткнутися зі сварками, непорозуміннями, серйозними проблемами у відносинах.

З 14 по 27 серпня триває Успенський піст. Він духовно й тілесно підготовлює вірян до Успіння Пресвятої Богородиці, яке є одним з найбільших церковних свят серпня.

Крім відмови від м’ясних, рибних, молочних продуктів, під час посту віряни також дотримуються певних обмежень у поведінці. Піст особливий період турботи про свою душу. Віряни відвідують богослужіння, багато моляться, думають про свої гріхи. В Успенський піст не можна проводити весілля. В цей період віряни повинні повністю віддати себе Богу. Також заборонено влаштовувати гуляння, розважатися, гучно сміятися, веселитися. Священнослужителі радять відмовитися від вживання алкоголю та від інших шкідливих звичок.

Read Previous

РЕЗНІКОВ про свою ВІДСТАВКУ. В Україні буде новий МІНІСТР ОБОРОНИ?

Read Next

Дуже важка битва – генерал Міллі про контрнаступ ЗСУ

Most Popular