ЗСУ просуваються вперед – свіжі карти боїв в Україні

Збройні сили України просунулись до околиць Роботиного в Запорізькій області, а також ведуть контрнаступ ще на двох напрямках фронту.

Сили оборони активізували зусилля щодо деокупації територій та мають успіхи, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

Російська армія продовжує наступ на північний схід від Куп’янська, але успіху не має. Війська ворога провели безуспішні наступальні дії поблизу Синьківки в 9 км на північний схід від Куп’янська.

Міноборони Росії заявило, що армія РФ відбила шість українських штурмів поблизу Вільшани, Синьківки та Іванівки Харківської області, а також Новоселівського Луганської області в 15 км на північний захід від Сватового.

Також ЗСУ атакували біля Торського в 15 км на захід від Кремінної, Білогорівки та Серебрянського лісу на південь від Кремінної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб відзвітував про успіхи ЗСУ на фронті

В районі Бахмута ЗСУ продовжили обмежений контрнаступ, де здобули невеликий успіх. Українські сили досягли позицій далі на захід і північ від Андріївки в 10 км на південний захід від Бахмута.

Російські війська вели невдалі наступальні дії на північ від Богданівки у 8 км на північний захід від міста-фортеці, на північ і південь від Кліщіївки в 7 км на південний захід від Бахмута та поблизу Курдюмівки в 13 км на південний захід від міста.

ЗСУ продовжують оборону від російських сил поблизу Мар’їнки в 27 км на південний захід від Авдіївки. У РФ заявили, що нібито відбили українські атаки поблизу Красногорівки в 9 км на північ від Авдіївки, Веселого в 4 км на північ звідти, Первомайського в 11 км на південний захід та Старомихайлівки в 19 км на південний захід від Авдіївки.

Українські війська вели наступ на Бердянському напрямку (східний кордон Донецької області та східна Запорізька область).

ЗСУ наступали також на заході Запорізької області і нещодавно просунулися вперед. Українські Сили оборони нещодавно просунулися на схід від Роботиного, що в 10 км на південь від Оріхова. Захопили невизначені російські позиції на захід від Вербового у 18 км на південний схід від Оріхова і продовжують атакувати російські позиції вздовж лінії Роботине-Вербове.

Українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні. Це може загрожувати стійкості російської оборони на багатьох критичних ділянках фронту, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські фронтові підрозділи, особливо на півдні України, часто стикалися з погіршеним моральним станом після українських ударів по тилах, пишуть аналітики.

Read Previous

Пропаганда вже хоче КАРАТИ росіян. Страшний сон ПУТІНА збувся. Зомбі ОКУПАНТІВ в Україні

Read Next

Рівень загрози дуже високий ‒ Росія вивела в море ще один носій “Калібрів”

Most Popular