Британська розвідка зробила невтішний прогноз для військової авіації РФ

Із початку повномасштабного вторгнення в Україну повітряно-космічні сили Росії втратили в боях приблизно 90 літаків.

А потреба в додатковому обслуговуванні ускладнюється дефіцитом запасних частин через зростаючий попит і міжнародні санкції. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці звертають увагу на те, що росіяни змушені на деяких типах своїх бойових літаків літати набагато інтенсивніше, ніж у мирний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про модернізований носій “Кинджалів”: Ігнат пояснив

“Усі літаки мають прогнозований термін служби в годинах польоту. Цілком ймовірно, що завдяки такому додатковому використанню у військовий час Росія скорочує термін служби багатьох своїх планерів набагато швидше, ніж планувалося”, ‒ йдеться у повідомленні.

Разом з тим російські загарбники ще зберігають можливість збільшувати кількість вильотів над окупованою територією України.

“Оскільки війна триває набагато довше, ніж спочатку планувало міністерство оборони Росії, зношеність літаків, ймовірно, знизить життєздатність довгострокової тактичної авіації ПКС РФ”, ‒ додають у британській розвідці.

Через санкції у російському Камчатському краї зупинили експлуатацію чеських регіональних літаків L-410 заводу Aircraft Industries.

У пресслужбі авіакомпанії “Аврора” сказали, що ці літаки замінять іншою технікою з парку Камчатського авіаційного підприємства. Порушився зв’язок з віддаленими населеними пунктами.

Read Previous

ТЕРМІНОВО! КРИМСЬКИЙ МІСТ під УДАРОМ? Росіяни прощаються з мостом!

Read Next

Ідеальна Джолі у розкішній сукні знялась для обкладинки глянцю

Most Popular