Оксен Лісовий проігнорував прохання Зеленського

Улітку 2022 року, більше ніж 25 000 громадян України висловили свою позицію, активно підтримавши петицію, яка стосувалася процедури отримання громадянства України. Згідно з цією петицією, вимагалося впровадити обов’язкові іспити з української мови, історії України та основ Конституції для іноземців, які бажають прийняти громадянство нашої країни.

Президент визнав важливість цього питання та звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути цю ініціативу і розробити законопроєкт щодо змін в Законі “Про громадянство”.

Після довгих обговорень та розгляду вищезазначеного законопроєкту, Верховна Рада України прийняла цей закон, і Президент підписав його 21 березня 2023 року (#2996-ІХ). Однією з ключових складових цього закону є визначення порядку проведення іспитів, за що відповідає Кабінет Міністрів України, а точніше – Міністерство освіти.

Цей закон набуває чинності через шість місяців з дня його офіційної публікації, а саме з 27 жовтня 2023 року. Іспити для іноземців, що бажають отримати громадянство України, мають розпочатися вже з 28 жовтня цього року.

Але на сьогоднішній день, 29 вересня, міністерство Лісового не оприлюднило програми іспитів та критеріїв оцінювання. У відкритих джерелах відсутня відповідна постанова уряду, що мала б назву “Порядок складання іспитів з української мови, основ Конституції та історії України для осіб, що бажають отримати громадянство України”.

Перший, хто пішов проти системи?

Read Previous

🔥ТЕРМІНОВО! Окупанти ЗБИЛИ свій літак? Повний ПРОМАХ / ФАТАЛЬНИЙ указ Путіна

Read Next

Хірург Камінський, який втік за кордон, обурив українців дописом про мову

Most Popular