“Лізуть, як таргани”: розповіли про пекельні бої за Авдіївку

Уже четверту добу поспіль російські загарбники посилюють обстріли міста Авдіївка Донецької області.

Ворог намагається просунутись вперед за допомогою броньованої техніки. Однак, українські воїни тримають свої позиції. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає Gazeta.ua.

За його словами, запеклі бої тривають без перерви.

“Четверту добу тривають бої. І стрілецькі бої, і артилерійські дуелі. Окупанти б’ють з усього, що у них є. Активно працює авіація. По Авдіївці – ніч дуже гаряча була. Декілька авіаракетних ударів було по самому місту. По позиціях навіть і не рахували – їх дуже багато – сотні обстрілів по позиціях. Десятки за ніч по самому місту. Штурми не припиняються ні вдень, ні вночі. Росіяни лізуть, як таргани, дуже багато”, – сказав Барабаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбивають атаки ворога біля Авдіївки – Генштаб

За його словами, напередодні ворог активно застосовував бронетехніку. Загарбники йшли колонами.

“Дуже багато в них і техніки, і особового складу, привозять свіжак”, – зазначив Барабаш.

За його словами, окупанти хочуть взяти Авдіївку в оточення, вони зосереджені на ударах з флангів з півночі та з півдня.

“Українські воїни четверну добу стоять незмінно на свої позиціях, впевнений, що витримають, бо це не люди, це титани”, – додав Барабаш.

Він також розповів, що окупанти б’ють не тільки по населених пунктах, які безпосередньо на лінії фронту, а й по тилових. Зокрема, цієї ночі обстрілювали села Очеретинської громади.

“За минулу добу маємо підтверджені: один загиблий, чотири поранені і дві людини під завадами цивільних. Але можна сказати, що люди загинули під завалами, просто фізично ми не бачимо тіл”, – заявив Барабаш.

За його словами, нині дуже ускладнена логістика в Авдіївку. На період загострення влада припинила постачання у місто і гуманітарної допомоги, і продуктів харчування.

“Намагаємося тільки забезпечувати евакуацію. Якщо люди мають бажання і хочуть вже їхати, то намагаємося знаходити шпаринки у цих обстрілах. Але у місті в принципі все є – і продукти харчування, і гігієна, і медицина. Є в достатній кількості і з резервом на кілька місяців”, – додав Барабаш.

Сили оборони продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, повідомив уранці 13 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські воїни знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення.

Read Previous

Бразильська топмодель знялась топлес

Read Next

ЦЕЙ рубіж для росіян НАДВАЖЛИВИЙ: хочуть ПОВЕРНУТИ… ФРОНТ зараз

Most Popular