Заробив $184 мільйонів у гаражі з мишами

16 жовтня 1923 року у Лос-Анджелесі два брати заснували невелику анімаційну студію. Орендували гараж. Дали назву Disney Brothers Cartoon Studio. Це вважається днем народження медіаімперії Діснея.

Художник-мультиплікатор Волт Дісней експериментував у світі мальованої анімації. Його брат, банкір Рой Олівер, займався фінансовими справами компанії. Майже 50 років був гендиректором та президентом.

Найняли секретарку Ліліан Боундс. Через два роки Волт одружився на ній. Були разом до кінця життя.

Першим фільмом студії стала екранізація улюбленої казки Діснея – “Аліса в країні чудес”. Створив понад 50 серій. Дівчинка потрапляла у світ мультиків. Танцювала з тваринами, тікала від левів, за сюжетом. У найпершій серії знявся сам Дісней.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джокер стане Наполеоном

У дитинстві брати разом підробляли рознощиками газет. У Канзас-Сіті Волт побачив німий мультфільм про Білосніжку. Запам’ятав на все життя. Почав втілювати мрію 1934-го. Планував перший повнометражний мультик. Художник хотів додати трагедію у картину для дітей, щоб краще відчувався хеппі-енд. Коллеги були впевнені, що ідея приречена на провал. Називали проект дурістю Діснея. Усі сім`я мультиплікатора відмовляла його від “Білосніжки”. Її малювали 3 роки. Витратили півтора мільйони доларів.

Мультфільм приніс Діснею $184 мільйонів. Його внесли у Національний реєстр фільмів, визнавши важливим творчим доробком кінематографу.

Офіційно компанія отримала ім’я Волта Діснея тільки після його смерті. Помер 1966-го від раку легень. Рой наполягав, щоб студію перейменували на The Walt Disney Company. Останньою анімаційною стрічкою за життя мультиплікатора стала “Книга Джунглів”. Не встиг закінчити спільну роботу з Сальвадором Далі Destino.

Волт Дісней зняв 111 фільмів і був продюсером ще 576. Його заслуги в кіномистецтві мають абсолютний рекорд за кількістю статуеток “Оскара”. Їх має 26.

Read Previous

Тільки послухайте! Путін заговорив про кінець ВІЙНИ

Read Next

Назвали кількість російських військ у Білорусі

Most Popular