На Вінниччині поліцейські викрили злочинну групу, яка налагодила схему продажу фіктивних COVID-сертифікатів

Слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з поліцейськими відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області та кримінальної поліції задокументували злочинну діяльність групи лікарів та представники туристичних агенцій, які торгували підробленими сертифікатами про вакцинацію з внесенням інформації до електронної системи охорони здоров’я. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів кримінального провадження слідчі вилучені речові докази їхньої злочинної діяльності.

За попередньою інформацією, до групи входили медичні працівники двох лікарень області, працівники вінницьких турфірм та посередники. Протягом кількох місяців поліцейські документували їхню злочинну діяльність та здійснювали контрольовані закупівлі сертифікатів про вакцинацію.

За наявною інформацією, посередники підшукували охочих без фактичного введення вакцини отримати Covid-сертифікати, які б відображалися у додатку «Дія». Оголошення про надання таких послуг зловмисники розміщували у закритих групах в месенджерах. Вартість такого сертифікату становила 250 євро.

Read Previous

«Поклик пекла» став ще одним серіалом Netflix, що встановив рекорд за кількістю переглядів

Read Next

Зінченко провали матч проти ПСЖ

Most Popular